Νέα της ΑΕΚ και σχόλια με το δέκατο τέταρτο μάτι, το κεμπάρικο κι όχι το τρίτο το πονηρό

ΑΕΚ ΓΕΡΑ ΤΟΝ ΑΪΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

ΑΕΚ ΓΕΡΑ    ΤΟΝ ΑΪΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ     ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ
ENAΣ ΙΣΤΙΟΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Επισκέπτες

on line

Εκδήλωση συνδέσμου της ΑΕΚ

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κάντο όπως η ΙΝΤΕΡ....

Βλέποντας χθες τον Emiliano Viviano,της Bologna να πιάνει τα άπιαστα όπως ο συνάδελφός του της Κέρκυρας ικανότατος γκολκήπερ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος,κατάλαβα ότι και η ομάδα που υποστηρίζω εκτός της ΑΕΚ, η ΙΝΤΕΡ δε θα έχει καλό τέλος στον αγώνα,όπως και τελικά έγινε.
Το ματς έληξε 0-0,αλλά με το γήπεδο να γέρνει συνεχώς προς τη πλευρά της Μπολόνια.
Σκόνταψε η ΙΝΤΕΡ αλλά πήρε ένα πόντο η πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Δε ξέρω αν στην ΙΝΤΕΡ σχολιάστηκε η αποτυχία της ομάδας όπως έγινε τόσο έντονα εδώ με την ομάδα μας.
Να καλωσορίσω τις δύο νέες μεταγραφές που έκανε η ομάδα μας.
Τον Νασούτι,τον οποίο πήραμε δανεικό από τη Ρίβερ Πλέιτ και πέρσι έπαιζε στον Άρη Θεσσαλονίκης,χωρίς να τον έχω προσέξει ιδιαίτερα.
Και τον γνωστό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο Χρήστο Πατσατζόγλου.
Καλή σταδιοδρομία να έχετε στην ομάδα μας γεμάτη επιτυχίες,για να έχουμε κι εμείς χαρές μαζί σας.
Αλλά κακώς σας δασκάλεψαν πάλι με τη καραμέλα του πρωταθλήματος.
Θέλω να ακούω ειλικρινείς δηλώσεις κι όχι δηλώσεις για να ανυψώνουμε το ηθικό του κόσμου και στο τέλος με το δίκιο του να απογοητεύεται...

Μια και ο λόγος για ΙΝΤΕΡ διαβάστε το παρακάτω κι εδώ http://kapistri.blogspot.com/2010/08/blog-post_2863.html:


Το τμήμα σκάουτινγκ των “νερατζούρι” ανακάλυψε τον Γιάννη Πεχλιβανόπουλο και ο 16χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Μεσούνης Ροδόπης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.
Την ευκαιρία να φορέσει την φανέλα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης θα έχει ο Γιάννης Πεχλιβανόπουλος. Τον αριστεροπόδαρο μέσο, ο οποίος αγωνιζόταν στις ακαδημίες «Μεσούνη» της Ροδόπης, “ανακάλυψαν” τα λαγωνικά της ιταλικής ομάδας, εδώ και αρκετό καιρό.
Ο ποδοσφαιριστής, βρέθηκε στο... Μιλάνο στις αρχές Ιουλίου με την οικογένειά του (καθότι ανήλικος χρειαζόταν και η υπογραφή τους) και τους δύο μάνατζέρ του, Νίκο Κλιτσίδη και Αντώνη Αποστολόπουλο και υπέγραψε το συμβόλαιό του.
Η μεταγραφή του ανακοινώθηκε σήμερα από το επίσημο site της Ίντερ.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η πρεμιέρα κρύβει πάντα κινδύνους...

"Η πρεμιέρα κρύβει πάντα κινδύνους" λένε.
Επιβεβαιώθηκε κατά γράμμα λέτε κατά την πρώτη φετινή αγωνιστική εν έτη 2010 ή γίναμε ξαφνικά Γερμανία ή Αγγλία?
Να γίναμε το δεύτερο πολύ χλωμό το κόβω,αν και οι ομάδες μικρής δυναμικότητας ενισχύθηκαν με καλά ονόματα ποδοσφαιριστών.
Θα μου πείτε σε μεγάλη ηλικία οι πιο πολλοί.
Εντάξει συμφωνώ,όμως δε θα πρωταγωνιστήσουν για πρωτάθλημα,αλλά κι εμείς πριν λίγα χρόνια δεν είχαμε Vítor Borba Ferreira (Rivaldo) σε μεγάλη ηλικία,που ήταν από τους βασικούς συντελεστές του πρωταθλήματος που πήραμε στα γήπεδα?
Όπως είχαμε κι εκείνο το σκυλί σε πνευμόνια, Έμερσον.
Μια χαρά μας έκατσαν και πιο πολύ ο Ριβάλντο.
Το ότι πληρώνουμε φανέλες με το όνομά του ακόμα από στοκ,δεν ευθύνεται η χρηματιστηριακή αξία του πρώην ποδοσφαιριστή μας.
Έτερον εκάτερον.
Άρα το πιο πιθανό είναι να ισχύει το πρώτο από τα δύο που έγραψα,δηλαδή το ότι η πρεμιέρα κρύβει κινδύνους.
Από το 2002 είχαν να κερδίσουν σε πρεμιέρα,όλες μαζί οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και δε ξέρω αν υπάρχει άλλη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου,που καμιά ομάδα των Αθηνών δεν κέρδισε και δεν εννοώ μόνο τις μεγάλες τρεις,αλλά όλες.
Όσο για τη δική μας ομάδα που αυτή μας ενδιαφέρει άλλωστε,έχω να πω ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν,έχουμε παίξει χειρότερα και κερδίσαμε.
Όπως και ότι έχουμε παίξει καλύτερα και δε κερδίσαμε.
Εμένα το χθεσινό ματς μου ξύπνησε μνήμες σε πολλά σημεία του,από το χαμένο μας ματς του ΟΑΚΑ με τον Ηρακλή το 1-2 επί Φερέρ,τη πρωταθλήτρια χρονιά με Ριβάλντο,που ξεκινήσαμε με έξι σερί νίκες κι ενώ θα πηγαίναμε για την έβδομη χαλαρά,ήρθε ο Ηρακλής μας πάτησε μια ροπαλιά στο δόξα πατρί,που ακόμα πονάει.
Και τότε αν και χάσαμε είχαμε καλή απόδοση με πολλές χαμένες ευκαιρίες και μας ανάγκασε στο τέλος η ομάδα να την χειροκροτήσουμε,αν και ο αντίπαλος με τρεις κατεβασιές έκανε δύο γκολ..
Όπως και χθες.
Στο μεγαλύτερο διάστημα να υπερέχουμε συντριπτικά χάνοντας απανωτές και μεγάλες ευκαιρίες για γκολ,αλλά τις δύο φορές που βγήκε μπροστά και περασε κέντρο ο αντίπαλος,μας έκανε δύο πολύ όμορφα γκολ, σε εκτέλεση το πρώτο και σε δημιουργία το δεύτερο.
Ιδίως στο πρώτο τους γκολ,ίσα ίσα που πέρασε ο Τσίγκας το κέντρο του γηπέδου.
Αν ξανασουτάρει από κει δέκα σουτ,κανένα δε θα βρει στόχο,δε μιλάω να μπει γκολ...
Μπράβο του πάντως,ήταν πολύ καλό...
Θυμάμαι ότι πάλι με την Κέρκυρα είχαμε φάει πανομοιότυπο γκολ στο ΟΑΚΑ το 2006,πάλι επί Φερέρ, στο 4-1 με το φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση του Γκουστάβο.
Επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που λέει αν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες που δημιουργείς,στο τέλος θα είσαι άξιος της τύχης σου.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο για το χθεσινό μας παιχνίδι,παρά μόνο να επικαλεστώ τα λόγια του κυρίου Μπάμπη Τεννέ μετά το τέλος του νικηφόρου γι' αυτόν αγώνα,με τα οποία συμφωνώ μέχρι κεραίας και να του δώσω συγχαρητήρια για τη νίκη του και την ειλικρίνειά του:
«Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν γκελάρει κάτι που νομίζω ότι δεν θα ξανασυμβεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Ήταν μια ευτυχής συγκυρία για μας τους λεγόμενους μικρούς.
Οι μεγάλες ομάδες σίγουρα θα ξαναβρούν το δρόμο τους
Ήταν μια πρεμιέρα τελείως ασυνήθιστη.
Μια πρεμιέρα που και οι τρεις μεγάλες ομάδες γκέλαραν.
Κάτι που δε συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί νικήσαμε σε ουδέτερο γήπεδο μια μεγάλη ομάδα.
Για να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να πούμε ότι η τύχη ήταν με το μέρος μας. Κατορθώσαμε με ελάχιστες επιθέσεις να βάλουμε δύο γκολ.»

Μ αυτά και μ' αυτά μας τελείωσε η πρεμιέρα ατυχώς με ήττα,(όπως κάναμε και στη πρεμιέρα του 89 από Πανιώνιο,με Μπάγεβιτς στο πάγκο) και πάμε για διακοπή του πρωταθλήματος(ακόμα δεν άρχισε).
Εν κατακλείδι - μια και τα ανέφερα - θέλω να πω ότι μπορεί να πήραμε ένα πρωτάθλημα στα γήπεδα με την αξία μας αλλά βγήκαμε δεύτεροι,μπορεί να παίξαμε καλή μπάλα,να προσπάθησε πραγματικά η ομάδα και να χάσαμε από Ηρακλή το 2007 και Κέρκυρα φέτος και να μη πήραμε κανένα υπερπολύτιμο πόντο,αλλά υπάρχει ένας σκληρός κι αντιπροσωπευτικός κανόνας της ζωής μας,που λέει ότι ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα.
Έτσι κι εμείς,μπορεί να παίζουμε πράγματι καλά και ηρωικά,αλλά να μη μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για να πατήσουμε στη κορυφή.
Είναι δώρο άδωρο, αφού θα μας μείνει η φαγωμάρα,η γκρίνια και η μιζέρια που έχουν οι θέσεις πλην της πρώτης στην Ελλάδα κι όχι η αναγνώριση των προσπαθειών της ομάδας.
Εξάλλου όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα αν υπάρχουν ήρωες,αναγνωρίζονται όλοι μετά θάνατον και στη ζωή τους,αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια.
Αν φυσικά δε παίζουμε καλά και η ομάδα αδιαφορεί χαρακτηριστικά - ισχύει μόνο για μας κι όχι για τους άλλους δύο μεγάλους βασικούς αντιπάλους μας - θα πάρουμε δικαιότατα αυτό που αξίζουμε και το ξέρετε πολύ καλά ότι συμβαίνει κατά κόρον.
Θα συμφωνούν συγχρόνως κι όλα τα ΜΜΕ...

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Το ένα θα φέρει και το άλλο

Ας εκλάβω σαν δώρο γενεθλίων του μπλοκ - που προχθές παρεμπιπτόντως έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας - τη πρόκριση της ομάδας μας στους ομίλους του Europa cup.
Δε κάναμε καλή εμφάνιση σίγουρα.
Προβλημάτισε αρκετά και σκόρπισε απαισιόδοξα μηνύματα,τα οποία χάλασαν τη καλή εντύπωση που είχε σχηματιστεί για τη φετινή ομάδα.
Εμένα δε με χαλάει τόσο πολύ.
Απλά γιατί περιμένω άλλα ματς να βγάλω συμπεράσματα κι όχι το συγκεκριμένο που είχε αρκετές ιδιαιτερότητες.
Πριν από λίγες αναρτήσεις είχα αναφερθεί στον κύριο Αδαμίδη που κακώς δημιουργεί στο κόσμο προσδοκίες που μάλλον δε μπορούν αντικειμενικά να πραγματοποιηθούν.
Όσο δυναμώνουν με την αύξηση του μπάτζετ τους οι δύο βασικοί μας αντίπαλοι,τόσο θα ξεφεύγουν από πλευράς δυναμικότητας.
Δε θέλω να φανώ απαισιόδοξος - που δεν είμαι έτσι κι αλλιώς στη ζωή μου - αλλά μερικά γεγονότα βγάζουν μάτι και είναι καλά να τα υπολογίζουμε ιδιαίτερα,ασχέτως αν στο τέλος(και μακάρι για μας) δεν ευδοκιμήσουν.
Γενικά όχι μόνο από τον κύριο Αδαμίδη,αλλά από όλους μας πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι,όσον αφορά τους στόχους της ομάδας.
Μπορεί να είσαι ΑΕΚ και δε λέει να μη πρωταγωνιστείς,αλλά από την άλλη πώς να συναγωνιστείς τους άλλους δύο,που το μπάτζετ τους ξεφεύγει από συνηθισμένα για Ελλάδα πλαίσια και οι ομάδες τους στελεχώνονται με μεγάλους ποδοσφαιριστές?
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Κοιτάξτε όμως:
Εάν τυχόν πάρουμε πρωτάθλημα φυσικά και θα είναι καλοδεχούμενο και παλικαρίσιο πάνω από όλα,αλλά η γνώμη μου είναι ότι πολύ δύσκολα θα τα καταφέρουμε.
Ελπίζω να βγω ο μεγαλύτερος ψεύτης και να ανατρέψουμε όλες τις προβλέψεις και τις λογικές.
Δε με πειράζει,ούτε ζηλεύω τους άλλους δύο για ότι πετυχαίνουν ή όχι.
Με πειράζει που το μοναδικό μας πρώην ισχυρό όπλο η ΕΝΩΣΙΣ βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο και μάλλον δύσκολα θα το ξαναχρησιμοποιήσουμε.
Ελπίζω να βγω για δεύτερη φορά ψεύτης.
Ξέρετε ότι το "δις εξ'αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού".
Αυτή τη φορά δε θα με πείραζε καθόλου μα καθόλου αν ίσχυε για μένα,αρκεί να πετύχουν και τα δύο.
Μάλλον το ένα αν πετύχει,θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια και το άλλο.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Εκεί που μας χρωστούσαν,μας πήραν και το βόδι!!!

Τι γίνεται ρε παιδιά?
Τι κατάντια είναι αυτή να παρακαλάμε για γήπεδο και να μας διώχνουν?
Τους κάνουμε όλους τζάμπα μάγκες...κι εμείς ξεφιτιλιζόμαστε..
Α ρε κύριε Γιάννη Γκρεμίτσα(Γρανίτσα) τι έκανες?
- Φανταζόσουν ποτέ την κατάσταση στην οποία θα βρισκόμασταν?
- Τι απόφαση ήταν αυτή που πήρες?
- Να έλεγα ότι ήσουν κανένας άπειρος πιτσιρικάς,που δεν είχε συνειδητοποιήσει σε ποια χώρα ζούσε να πω άντε δεν ήξερες,αλλά εσύ ήσουνα μεστότατος επιχειρηματίας κι άνθρωπος,πιστεύω δε ζούσες σε γυάλα όλα τα προηγούμενα χρόνια και είχες σαφή αντίληψη των πολιτικών μας πεπραγμένων.
- Τι να πω και τι να γράψω?

Δε μου άρεσε καθόλου που από μια στιγμή στην άλλη ξαφνικά αγαπήσαμε τους ολυμπιακούς και δε μιλώ για τους αγώνες,αλλά για τους παράγοντες,τους φίλους κι οπαδούς του γαύρου.
Με μιας ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεινοπαθούμε κι εξαιτίας του?
Συγγνώμη αλλά δε θα πάρω...
Και γιατί κύριε Αδαμίδη,δεν έχουμε παλικάρι μου σύγχρονα γήπεδα και κόσμο στο Βόλο,στην Πάτρα ή στη Κρήτη?
Αφού υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα τι ψάχνεσαι με τα γατοχώραφα της Σμύρνης και τα αλώνια του Περιστερίου?
Και σιγά που είναι ο Βόλος?
Δύο ώρες από Βορρά και Νότο.
Με διπλό αυτοκινητόδρομο,με τρένο,με λιμάνι και με πάρα πολλούς ΑΕΚτζήδες,ιδίως στην Νέα Ιωνία με τα εκεί πιστά φιλαράκια μας.
Δε ξέρω αν υπήρχε άλλος λόγος που δε προτιμήθηκε η εκτός Αθηνών έδρα,αλλά το να παίζουμε στο τηγάνι γηπεδούχοι είναι οξύμωρο.
Χώρια που το εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά και οι παράγοντες του γαύρου και καλά έκαναν.
Βγήκαν κι από πάνω τώρα.
Εκεί που μας χρωστούσαν,μας πήραν και το βόδι!!!
Το άλλο πάλι?
Θα υπάρχουν μόνο καμιά τετρακοσαριά Σκωτσέζοι μόνοι σε Ελληνικό γήπεδο και δε θα υπάρχει ένας Έλληνας βρε παιδιά...
Αυτό δε μπορώ να το χωνέψω με τίποτα...
Μας πήραν το βόδι με τα ΨΈΜΜΑΤΑ...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΕΚΑΡΑ

Σε λίγες ώρες δίνουμε ένα κρίσιμο ματς στο Νταντή της Σκωτίας και η ελπίδα όλων μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα σκορ πρόκρισης πριν τη ρεβάνς της Αθήνας.
Πέρα από τη ξαφνική για μας φυγή του Μαϊστόροβιτς,δεν έχουμε άλλη απουσία.
Ελπίζω να φανεί η ομάδα αντάξια των προσδοκιών μας.
Διάβασα λίγο τις χθεσινές δηλώσεις Αδαμίδη και δεν εξεπλάγην με όσα είπε.
Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα,ότι έμειναν δύο χρηματοδότες για την ομάδα ο Νοτιάς κι ο Παπάς,ότι ο Σουηδός έφυγε για να απαλλαγούμε από ένα μεγάλο συμβόλαιο κι ότι κυνηγάμε ένα πιο φτηνό παίχτη για τη θέση του και άλλα πολλά.
Ελπίζω μόνο να μην αποψιλωθεί κι άλλο η ομάδα,όπως ζήτησε ο προπονητής μας,διότι για μένα οι Σκόκο,Τζιμπούρ έπρεπε να είχαν ήδη φύγει με όσα έγιναν πέρσι,αλλά θα μου πείτε ποιος θα τους πάρει?
Λες και δε ξέρουν οι άλλες ομάδες τα τερτίπια τους.
Μπελά στο κεφάλι τους θα βάλουν?
Σαν παίχτες είναι καλοί αλλά σαν άνθρωποι προβληματικοί.
Φέτος μοιάζουν να είναι ακόμα ψαρωμένοι...
Πιστεύω οι έμπειροι αρχηγοί μας να τους γειώσουν όταν θα θέλουν να χαλάνε το κλίμα της ομάδας μας για ψύλλου πήδημα...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΕΚΑΡΑ

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι...

Αν και δεν είμαι Πόντιος στη καταγωγή,ούτε Μικρασιάτης εν τούτοις είμαι οπαδός της ΑΕΚ εκ της Πόλεως ή Κωνσταντινούπολης.
Γι αυτό κάθε τι που αφορά προσφυγιά,πόλεμο,ξεριζωμούς,διωγμούς,λεηλασίες περιουσιών και καταπάτηση γαιών κτλ,με αφορούν στο μέγιστο βαθμό.
Επίσης όταν ακούω για χαμένες πατρίδες τσιτάρομαι...
Λυπάμαι ακόμα για τη χαμένη μας Πόλη,την Αγιά Σοφιά,τη Δυτική Θράκη,τα χαμένα μας παράλια και νησιά της Μικράς Ασίας,τη κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο κτλ.
Ελπίζω "Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι..."

Προχθές συγκινήθηκα ιδιαίτερα με την τέλεση Θείας Λειτουργίας μετά από 88 χρόνια στη Παναγία Σουμελά του Πόντου κι όχι της Ημαθίας που τελείται με λαμπρότητα ανελλιπώς κάθε χρόνο - στην οποία παρεμπιπτόντως είχα τη τύχη να παρακολουθήσω πριν κάποια χρόνια εντελώς τυχαία και για λίγη ώρα,τη βάφτιση του παιδιού του Ηλία Ατματζίδη,με νονό το πολύ καλό μου φίλο ποδοσφαιριστή Α' Εθνικής και φόλα ΑΕΚτζή τον Ηλία Τ...
Για να μη χρονοτριβώ,περνάω στο προκείμενο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Τραπεζούντα ανέφερε λοιπόν:
"Όσα ζήσαμε σήμερα και όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια, είπε, δεν είναι επίτευγμα δικό μου ή του Πατριαρχείου, αλλά είναι Θεού το δώρο"
και εξέφρασε την ελπίδα ότι
"με τη χάρη του Θεού και με τη δική μας συνετή και σώφρονα συμπεριφορά να καθιερωθεί και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά, όπως γίνεται επί δέκα χρόνια στην Καππαδοκία και σε άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας".
"Είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι,παρά στο παρελθόν,για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης"



Ομιλία Οικουμενικού Πατριάρχη στην Λειτουργία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσερχόμενος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και την επευφημία "Άξιος, Άξιος".

Χαιρέτισε πιστούς,ευλόγησε μικρά παιδιά,προσκύνησε αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και το ιερό Ευαγγέλιο και εισήλθε στο καθολικό της μονής που κοσμείται με περίφημες τοιχογραφίες και ενεδύθη την αρχιερατική στολή.

Ακολούθως, ο Πατριάρχης μαζί με τον μητροπολίτη Δράμας Παύλο και τον επίσκοπο Τύχωνα εξήλθε στον αύλιο χώρο της μονής, όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.

"Ας είναι η Παναγία η Σουμελιώτισσα, η κυρία του Πόντου εγγυήτρια καλύτερων ημερών δια τους λαούς μας, οι οποίοι συναντώνται σήμερον εις το εδώ εορτάζον πανίερον σέβασμά της", ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

"Σήμερα ο Πόντος γίνεται πραγματικά Εύξεινος, καθώς δέχεται καραβάνια ολόκληρα προσκυνητών που γεμίζουν τις ανηφοριές των βουνών που οδηγούν στον ιερό βράχο της Παναγίας".

Όλα αυτά τα 88 χρόνια - σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος- η ακοίμητος καντήλα της μνήμης και ευλάβειας προς τη Σουμελιώτισσα έκαιε και επότιζε και καθοδηγούσε την πορεία όλων των Ποντίων, όλων των Ρωμιών, όλων των ορθοδόξων που έλεγαν στην προσευχή τους "Σουμελά μας Παναγία, την εικόνα σου εγώ, τη σεπτή και την αγία έρθα για να προσκυνώ".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης άρχισε την ομιλία του με τον στίχο του Αγίου Κοσμά του Μελωδού "Πανηγυριζέτωσαν οι θεόφρονες". Επεσήμανε ότι ο λόγος του ιερού υμνογράφου "προσλαμβάνει εφέτος δια τη μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τα ανά τον κόσμο τέκνα της, νέας διαστάσεις".


Η συγκίνησή μου είναι προφανής.
Μετάνιωσα που δε μπόρεσα να πάω να παρακολουθήσω αυτή την ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία,παρά έκατσα στην Ελλάδα να μαζωχιστώ και παρακολούθησα τη λύση κοινή συναινέσει του συμβολαίου του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς με την ομάδα μας,πάνω που πιστεύαμε ότι η ομάδα μας θα μείνει ως έχει,δίχως προσθαφαιρέσεις.
Αυτό όμως που με προξένησε μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι,ότι έγινε,έγινε της Παναγίας,στα μπάνια του λαού,ώστε να μη μπορέσει να αντιδράσει ο κόσμος μας,αφού δε θα έχει αυτή τη δυνατότητα λόγω της απουσίας του.
Κι όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει τις κυβερνήσεις που μας τη φέρνουν αίφνης κι από πίσω με σοβαρά θέματα,αφού πρώτα μας αποπροσανατολίζουν με άνευ σημασίας γεγονότα.
Δε ξέρω τι να πω πλέον!!!
"Κάποτε θα ελευθερωθούμε από όλα και θα λυτρωθούμε"
Υπομονή...

Υ.Γ.
Καλή συνέχεια στη καριέρα σου Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς,
GOOD LUCK ΗΙΤΜΑΝ

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΑΕΚ-Dundee United , Σερβία-Ελλάς 0-1

Είχα γράψει μετά το μουντιάλ ότι ο κύριος Σάντος δεν είναι για μένα ο κατάλληλος αντικαταστάτης του κυρίου Ρεχάγκελ.
Χθες η Εθνική μας ομάδα κέρδισε την Σερβία στο Βελιγράδι 0-1,σε ένα ματς που δεν είδα αφού δε διαθέτω connex tv,ούτε άκουσα,ούτε κατάλαβα.
Μπράβο για τον κύριο Σάντος που ξεκίνησε με το δεξί τη καριέρα του στην Εθνική μας ομάδα και του εύχομαι ολόψυχα ανάλογη συνέχεια.
Θα είμαι στο πλευρό του,ασχέτως αν πιστεύω ότι είναι ανεπαρκής για τη θέση αυτή.
Γνώμη μου είναι αυτή,αλλά από τη στιγμή που κάθεται στο πάγκο μας,θα είμαι μαζί του έως τη στιγμή που θα φύγει.
Άλλο δε μου κάνει κι άλλο δε τον σέβομαι.
Καλή επιστροφή στην Εθνική και στο παίχτη μας αδυναμία μου,τον συμπατριώτη μου Βορειοελλαδίτη θα μπορούσα να πω και εκ των αρχηγών μας στην ΑΕΚ,Παντελή Καφέ.

Η ομάδα μας περνάει σε ύφεση πλέον μετά τα δυσάρεστα για όλους τους ΑΕΚτζήδες γεγονότα του περασμένου Σαββάτου κι εύχομαι να ισχύσει το κάθε εμπόδια για καλό.
Κι έτσι θα γίνει.
Μας περιμένουν δύο ματς φωτιά στους προκριματικούς του Europa cup με τη Dundee United για να μπούμε στους ομίλους,αλλά μ' αυτά και μ' αυτά πέρα βρέχει για μας.
Κανείς δεν ασχολείται εκτός από τη ποδοσφαιρική μας ομάδα.
Το ότι είμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού και στη περίοδο των μπάνιων του λαού,λέει πολλά για την σχετική αδιαφορία που υπάρχει πάνω από την κιτρινόμαυρη οικογένεια.
Καλά είναι αν γίνεται να αλλάξει λίγο αυτό το καθεστώς,αλλά από την άλλη ο καθένας πράττει αυτό που νομίζει εκείνος καλύτερο για αυτόν και την οικογένειά του και είναι απολύτως σεβαστό.
Ξεσηκωμό λοιπόν δε βλέπω κι ανησυχώ,διότι παίζουμε με ιστορική και καλή ομάδα κι όχι με καμιά πεθαμένη.
Θα θυμάστε οι μεγαλύτεροι ότι ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο UEFA το 1987 στους διπλούς τελικούς που γινόταν τότε.
Με προπονητή τον Μακλίν είχε αντιμετωπίσει την Γκέτεμποργκ.
Το 1-0 στη Σουηδία σε συνδυασμό με το 1-1 της Σκωτίας έδωσαν το τρόπαιο στη Γκέτεμποργκ.
Η καλή παράδοση που έχουμε με τους Σκωτσέζους δε παίζει μόνη της μπάλα,άρα δεν είναι αρκετή για να περάσουμε στους ομίλους.
Χρειάζεται ένας συνδυασμός δυνάμεων και παραγόντων για να βγει η συνισταμένη,η οποία θα είναι το όπλο μας για τη πρόκριση.

Δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τον Αραούχο!!!
Τόση επιμονή και τελευταίως τέτοια εξαφάνιση.
Άνοιξε η γη και τον κατάπιε?
Καλά έκανε η διοίκηση και δεν αφήνει την υπόθεση να πάει χαμένη.
Κυνήγημα μέχρι τέλους,για να μη κάνει ο κάθε κακομαθημένος πιτσιρικάς ποδοσφαιριστής του κεφαλιού του.
Του είχα πέρσι και αδυναμία,μιας και ήταν χρήσιμος ποδοσφαιριστής...

Το ότι χάσαμε σε φιλικό προετοιμασίας από την Καλλιθέα δε μου λέει τίποτα,από τη στιγμή που το επόμενο είναι κρίσιμο Ευρωπαϊκό και θα είχε κατάσκοπο στο γήπεδο η αντίπαλη ομάδα στο μοναδικό φιλικό που θα έβλεπε την ομάδα μας.
Τα ίδια έκαναν και οι αντίπαλοί μας.
Στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια θα δούμε σαφώς καλύτερες και τις δυο ομάδες.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζεται εξίσου καλά εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων...

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

'Ολοι σούζαααα.....!!!!!!!

Γύρισα από Σαββατοκύριακο κι έπεσα από τα σύννεφα με όσα έγιναν και γίνονται.
Λυπάμαι ειλικρινά πρώτον για την ΑΕΚ που αγάπησα κάποτε και δεύτερον που νιώθω ανήμπορος και δε μπορώ να κάνω κάτι να τη φέρω πάλι πίσω.
Αυτή η εξωαγωνιστική μας κατάντια και ξεφτίλα,σίγουρα απέτρεψε από χθες προχθές κι άλλους υποψήφιους νέους ΑΕΚτζήδες να γίνουν στο μέλλον ένα με την ιστορία της κι εκεί εστιάζεται για μένα το ουσιαστικό μέλλον της ομάδας μας και πουθενά αλλού.
Στη μη ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού,που αποτελεί τη κινητήριο δύναμη σε κάθε ομάδα.
Τα χάσαμε τα παιδιά πατριώτη....
και καλά να πάθουμε,γιατί αυτό αξίζουμε να πάρουμε από τη ζωή.
Ότι δίνεις παίρνεις.
Προχθές την έπεσαν με ξύλο,δικοί μας ΑΕΚτζήδες στο δικό μας προπονητή.
Μέχρι προχθές έλεγα δόξα τω θεό,παρά τις έντονες κατά καιρούς διαφωνίες μας,τέτοια φαινόμενα δεν έχουμε στην ομάδα μας,διότι ο ΑΕΚτζής έχει ήθος,αξία,περηφάνια,το ξεριζωμό και τη προσφυγιά μέσα του,το αίσθημα του δικαίου,την αλληλοϋποστήριξη και την αλληλοκατανόηση.
Πάπαλα όλα.
Θλίβομαι γιατί όλα αυτά πήγαν στράφι σε μια στιγμή.
Δε μου λέει τίποτα που ήταν 5,10,15 μεμονωμένα άτομα.
Μου λέει πολλά ότι ήταν ΑΕΚτζήδες,δικά μας παιδιά κι έτσι μου αρέσει να τα ζυγίζω.
Για όλες τις κατά καιρούς συμπεριφορές μας η ευθύνη είναι συλλογική.
Ποτέ δε φταίει μόνο η μια πλευρά.
Ακόμα και γι' αυτά τα λίγα άτομα που χειροδίκησαν με το προπονητή μας,φταίμε όλοι που δε τους συμμορφώσαμε και τους αφήσαμε να γυρνούν ανεξέλεγκτοι κι αβοήθητοι.
Μπορεί να ισχυρίζονται ότι είναι αρκετά δυνατοί επειδή δέρνουν,αλλά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.
Οι δυνατοί δεν δέρνουν ποτέ.
Εννοώ δυνατοί στο μυαλό στη καρδιά και στη ψυχή.
Όσοι παίζουν ξύλο,το κάνουν για να καλύψουν αδυναμίες του χαρακτήρα τους.
Δε θέλουν να νοιώθουν μειονεκτικά και αναπληρώνουν το χάντικαπ με λάθος συλλογιστική.
Με τσαμπουκάδες δίχως καμιά ουσία,που συνήθως φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα,από ότι θα περίμεναν.
Ποιος συνάνθρωπός τους όμως έσκυψε από πάνω τους να τους πει δυο διαφορετικά λόγια?
Λόγια που να αγγίξει τη ψυχή τους να τους καταλαγιάσει το μίσος και να τους δείξει ένα άλλο πιο εύκολο τρόπο να σκέφτονται?
Νομίζω κανείς δεν ενδιαφέρθηκε και το αποτέλεσμα είναι αυτοί που γαλουχήθηκαν μονόπλευρα,να αντιδρούν και μονόπλευρα...

Έφτασα σε σημείο να πω σταματώ να ασχολούμαι με τα πάντα γύρω από την ΑΕΚ,γιατί αυτό δεν είναι η ΑΕΚ.
Να κλείσω και το μπλοκ αφού στην ουσία δε προσφέρει υγεία στους συνανθρώπους μου ΑΕΚτζήδες.
Το αντίθετο μάλιστα.
Συνέβαλε κι αυτό στο να δημιουργηθεί ότι έγινε,αφού δεν μπόρεσε να αποτρέψει τέτοιου είδους βίαια κι ανούσια φαινόμενα.
Από την άλλη όμως θα ήταν σα να καταθέτω τα όπλα.
Πράγμα που δε το κάνω ποτέ στη ζωή μου.
Πόσο τώρα που πονάει η ομάδα και μας χρειάζεται όλους σούζα και σε επαγρύπνηση.
Αναθεώρησα λοιπόν όλες τις κακές σκέψεις που με βασάνισαν προς στιγμήν και δηλώνω παρόν για μια νέα αρχή,σε άλλη πιο στέρεα και υγιέστερη βάση.
Εξάλλου μετά από σχεδόν ένα χρόνο συγγραφής,χρειάζεται μια ανακαίνιση,που θα δώσει σε σας αλλά και σε μένα διαφορετική ώθηση.
Συνάμα με το πνεύμα που διακατέχει το μπλοκ μου,θα προσπαθήσω να περάσω κι άλλα μηνύματα,ώστε να μην επαναληφθούν ίδια φαινόμενα.
Δε ξέρω ακόμα πως,αλλά θα το βρω...
Ελπίζω με τη βοήθεια τη δική σας και του θεού να τα καταφέρω.

Χώρες επισκεπτών(Από 26/8/2010):

free counters

Ροή επισκεπτών