Νέα της ΑΕΚ και σχόλια με το δέκατο τέταρτο μάτι, το κεμπάρικο κι όχι το τρίτο το πονηρό

ΑΕΚ ΓΕΡΑ ΤΟΝ ΑΪΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

ΑΕΚ ΓΕΡΑ    ΤΟΝ ΑΪΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ     ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ
ENAΣ ΙΣΤΙΟΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Επισκέπτες

on line

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Εκδήλωση συνδέσμου της ΑΕΚ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Έλληνες ποδοσφαιριστές,είδος προς εξαφάνιση

Χθες πέρα από το τρόπο που πετάξαμε τους δυο πόντους,στεναχωρήθηκα διότι κάποια στιγμή παίζαμε δίχως Έλληνα ποδοσφαιριστή.
Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου,που έγινε αλλαγή ο Παυλής με τον Μπλάνκο κι ώσπου να μπει ο Καφές.
Καλό ή κακό δε μπορώ να πω με σιγουριά αν είναι,αλλά σίγουρα δα μας τιμά ως Ελληνική ομάδα κι ως χώρα γενικότερα.
Κάτι πρέπει να γίνει πάνω σ' αυτό το θέμα.
Ίσως αυτό που σκέφτεται ο Πλατινί με το 6+5 να είναι μια λύση,αλλά θα μεγαλώσει η ψαλίδα των ισχυρά οικονομικών ομάδων.
Αν δε ξέρετε γιατί μιλάω θα σας το αναλύσω.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν πει οι αξιωματούχοι της ΦΙΦΑ, σχέδιό τους είναι να περάσει ο κανόνας «6+5» που, πολύ απλά, επιβάλει τη συμμετοχή έξι γηγενών παικτών στην αρχική ενδεκάδα για όλες τις ομάδες.
Η εφαρμογή του «6+5» δεν είναι κάτι αυτονόητο. Μπορεί να υπάρχουν κάποια παράθυρα στη συνθήκη της Λισσαβόνας (συνθήκη που τροποποιεί τη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης), όμως μέχρι να φτάσουμε στην εισαγωγή ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για το ποδόσφαιρο υπάρχει πολύ δρόμος και θα χρειαστεί αγώνας με νομικά επιχειρήματα τα οποία η πλευρά της ΦΙΦΑ δεν μοιάζει να έχει επεξεργαστεί επαρκώς.
Η Συνθήκη της Λισαβόνας αποτελεί καρπό των διαπραγματεύσεων που έγιναν ανάμεσα στις χώρες μέλη στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Διάσκεψης με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Προτού τεθεί σε ισχύ, η Συνθήκη θα πρέπει να κυρωθεί και από την Ιρλανδία, την μόνη χώρα από τις 27 χώρες μέλη, που δεν έχει ακόμα υπογράψει.
Είναι γεγονός, ότι για πρώτη φορά ο όρος «αθλητισμός» θα αναφέρεται στην Συνθήκη της ΕΕ καθώς το άρθρο 149 της Συνθήκης τροποποιείται ως εξής:
Στην παράγραφο 1, προστίθεται το ακόλουθο εδάφιο: «Η Ένωση συμβάλλει στην προώθηση των ευρωπαϊκών επιδιώξεων στον χώρο του αθλητισμού, λαμβάνοντας υπόψη παράλληλα τις ιδιαιτερότητές του, τις δομές του που βασίζονται στον εθελοντισμό καθώς και τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό του ρόλο.».
Kαι για να μη σε ζαλίζω και με άλλα τέτοια θα σου πω την ουσία που δε βλέπω να ισχύσει διότι:
Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους Έλληνες παίκτες, ποιος πιστεύει ότι την δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν 48 Έλληνες επιπέδου πρωταθλητισμού για να στελεχώσουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ,Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;
Το «6+5» θα οδηγήσει τις εύρωστες οικονομικά ομάδες του πρωταθλήματος μας να αποκτήσουν τους καλύτερους Έλληνες παίκτες της αγοράς, αφήνοντας τις υπόλοιπες ομάδες με επιλογές «μικρότερου βεληνεκούς». Το αποτέλεσμα θα είναι το άνοιγμα της αγωνιστικής ψαλίδας μεταξύ εύρωστων και μη ομάδων. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση με το "6+5" ο ποδοσφαιριστής Κουτσιανικούλης να κατέληγε στον ΠΑΟΚ, καθώς τα οικονομικά δεδομένα θα ξέφευγαν, λόγο αναγκαιότητας πρόσληψης Ελλήνων ποδοσφαιριστών από ομάδες του κέντρου, που είναι σαφώς σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από ομάδες της περιφέρειας, ακόμη και της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χώρες επισκεπτών(Από 26/8/2010):

free counters

Ροή επισκεπτών