Νέα της ΑΕΚ και σχόλια με το δέκατο τέταρτο μάτι, το κεμπάρικο κι όχι το τρίτο το πονηρό

ΑΕΚ ΓΕΡΑ ΤΟΝ ΑΪΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

ΑΕΚ ΓΕΡΑ    ΤΟΝ ΑΪΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ     ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ
ENAΣ ΙΣΤΙΟΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Επισκέπτες

on line

Εκδήλωση συνδέσμου της ΑΕΚ

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι...

Αν και δεν είμαι Πόντιος στη καταγωγή,ούτε Μικρασιάτης εν τούτοις είμαι οπαδός της ΑΕΚ εκ της Πόλεως ή Κωνσταντινούπολης.
Γι αυτό κάθε τι που αφορά προσφυγιά,πόλεμο,ξεριζωμούς,διωγμούς,λεηλασίες περιουσιών και καταπάτηση γαιών κτλ,με αφορούν στο μέγιστο βαθμό.
Επίσης όταν ακούω για χαμένες πατρίδες τσιτάρομαι...
Λυπάμαι ακόμα για τη χαμένη μας Πόλη,την Αγιά Σοφιά,τη Δυτική Θράκη,τα χαμένα μας παράλια και νησιά της Μικράς Ασίας,τη κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο κτλ.
Ελπίζω "Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι..."

Προχθές συγκινήθηκα ιδιαίτερα με την τέλεση Θείας Λειτουργίας μετά από 88 χρόνια στη Παναγία Σουμελά του Πόντου κι όχι της Ημαθίας που τελείται με λαμπρότητα ανελλιπώς κάθε χρόνο - στην οποία παρεμπιπτόντως είχα τη τύχη να παρακολουθήσω πριν κάποια χρόνια εντελώς τυχαία και για λίγη ώρα,τη βάφτιση του παιδιού του Ηλία Ατματζίδη,με νονό το πολύ καλό μου φίλο ποδοσφαιριστή Α' Εθνικής και φόλα ΑΕΚτζή τον Ηλία Τ...
Για να μη χρονοτριβώ,περνάω στο προκείμενο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Τραπεζούντα ανέφερε λοιπόν:
"Όσα ζήσαμε σήμερα και όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια, είπε, δεν είναι επίτευγμα δικό μου ή του Πατριαρχείου, αλλά είναι Θεού το δώρο"
και εξέφρασε την ελπίδα ότι
"με τη χάρη του Θεού και με τη δική μας συνετή και σώφρονα συμπεριφορά να καθιερωθεί και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά, όπως γίνεται επί δέκα χρόνια στην Καππαδοκία και σε άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας".
"Είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι,παρά στο παρελθόν,για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης"



Ομιλία Οικουμενικού Πατριάρχη στην Λειτουργία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσερχόμενος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και την επευφημία "Άξιος, Άξιος".

Χαιρέτισε πιστούς,ευλόγησε μικρά παιδιά,προσκύνησε αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και το ιερό Ευαγγέλιο και εισήλθε στο καθολικό της μονής που κοσμείται με περίφημες τοιχογραφίες και ενεδύθη την αρχιερατική στολή.

Ακολούθως, ο Πατριάρχης μαζί με τον μητροπολίτη Δράμας Παύλο και τον επίσκοπο Τύχωνα εξήλθε στον αύλιο χώρο της μονής, όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.

"Ας είναι η Παναγία η Σουμελιώτισσα, η κυρία του Πόντου εγγυήτρια καλύτερων ημερών δια τους λαούς μας, οι οποίοι συναντώνται σήμερον εις το εδώ εορτάζον πανίερον σέβασμά της", ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

"Σήμερα ο Πόντος γίνεται πραγματικά Εύξεινος, καθώς δέχεται καραβάνια ολόκληρα προσκυνητών που γεμίζουν τις ανηφοριές των βουνών που οδηγούν στον ιερό βράχο της Παναγίας".

Όλα αυτά τα 88 χρόνια - σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος- η ακοίμητος καντήλα της μνήμης και ευλάβειας προς τη Σουμελιώτισσα έκαιε και επότιζε και καθοδηγούσε την πορεία όλων των Ποντίων, όλων των Ρωμιών, όλων των ορθοδόξων που έλεγαν στην προσευχή τους "Σουμελά μας Παναγία, την εικόνα σου εγώ, τη σεπτή και την αγία έρθα για να προσκυνώ".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης άρχισε την ομιλία του με τον στίχο του Αγίου Κοσμά του Μελωδού "Πανηγυριζέτωσαν οι θεόφρονες". Επεσήμανε ότι ο λόγος του ιερού υμνογράφου "προσλαμβάνει εφέτος δια τη μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τα ανά τον κόσμο τέκνα της, νέας διαστάσεις".


Η συγκίνησή μου είναι προφανής.
Μετάνιωσα που δε μπόρεσα να πάω να παρακολουθήσω αυτή την ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία,παρά έκατσα στην Ελλάδα να μαζωχιστώ και παρακολούθησα τη λύση κοινή συναινέσει του συμβολαίου του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς με την ομάδα μας,πάνω που πιστεύαμε ότι η ομάδα μας θα μείνει ως έχει,δίχως προσθαφαιρέσεις.
Αυτό όμως που με προξένησε μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι,ότι έγινε,έγινε της Παναγίας,στα μπάνια του λαού,ώστε να μη μπορέσει να αντιδράσει ο κόσμος μας,αφού δε θα έχει αυτή τη δυνατότητα λόγω της απουσίας του.
Κι όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει τις κυβερνήσεις που μας τη φέρνουν αίφνης κι από πίσω με σοβαρά θέματα,αφού πρώτα μας αποπροσανατολίζουν με άνευ σημασίας γεγονότα.
Δε ξέρω τι να πω πλέον!!!
"Κάποτε θα ελευθερωθούμε από όλα και θα λυτρωθούμε"
Υπομονή...

Υ.Γ.
Καλή συνέχεια στη καριέρα σου Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς,
GOOD LUCK ΗΙΤΜΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χώρες επισκεπτών(Από 26/8/2010):

free counters

Ροή επισκεπτών