Νέα της ΑΕΚ και σχόλια με το δέκατο τέταρτο μάτι, το κεμπάρικο κι όχι το τρίτο το πονηρό

ΑΕΚ ΓΕΡΑ ΤΟΝ ΑΪΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

ΑΕΚ ΓΕΡΑ    ΤΟΝ ΑΪΤΟ ΝΑ ΠΑΜΕ     ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ
ENAΣ ΙΣΤΙΟΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Επισκέπτες

on line

Εκδήλωση συνδέσμου της ΑΕΚ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η πρεμιέρα κρύβει πάντα κινδύνους...

"Η πρεμιέρα κρύβει πάντα κινδύνους" λένε.
Επιβεβαιώθηκε κατά γράμμα λέτε κατά την πρώτη φετινή αγωνιστική εν έτη 2010 ή γίναμε ξαφνικά Γερμανία ή Αγγλία?
Να γίναμε το δεύτερο πολύ χλωμό το κόβω,αν και οι ομάδες μικρής δυναμικότητας ενισχύθηκαν με καλά ονόματα ποδοσφαιριστών.
Θα μου πείτε σε μεγάλη ηλικία οι πιο πολλοί.
Εντάξει συμφωνώ,όμως δε θα πρωταγωνιστήσουν για πρωτάθλημα,αλλά κι εμείς πριν λίγα χρόνια δεν είχαμε Vítor Borba Ferreira (Rivaldo) σε μεγάλη ηλικία,που ήταν από τους βασικούς συντελεστές του πρωταθλήματος που πήραμε στα γήπεδα?
Όπως είχαμε κι εκείνο το σκυλί σε πνευμόνια, Έμερσον.
Μια χαρά μας έκατσαν και πιο πολύ ο Ριβάλντο.
Το ότι πληρώνουμε φανέλες με το όνομά του ακόμα από στοκ,δεν ευθύνεται η χρηματιστηριακή αξία του πρώην ποδοσφαιριστή μας.
Έτερον εκάτερον.
Άρα το πιο πιθανό είναι να ισχύει το πρώτο από τα δύο που έγραψα,δηλαδή το ότι η πρεμιέρα κρύβει κινδύνους.
Από το 2002 είχαν να κερδίσουν σε πρεμιέρα,όλες μαζί οι ομάδες της Θεσσαλονίκης και δε ξέρω αν υπάρχει άλλη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου,που καμιά ομάδα των Αθηνών δεν κέρδισε και δεν εννοώ μόνο τις μεγάλες τρεις,αλλά όλες.
Όσο για τη δική μας ομάδα που αυτή μας ενδιαφέρει άλλωστε,έχω να πω ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν,έχουμε παίξει χειρότερα και κερδίσαμε.
Όπως και ότι έχουμε παίξει καλύτερα και δε κερδίσαμε.
Εμένα το χθεσινό ματς μου ξύπνησε μνήμες σε πολλά σημεία του,από το χαμένο μας ματς του ΟΑΚΑ με τον Ηρακλή το 1-2 επί Φερέρ,τη πρωταθλήτρια χρονιά με Ριβάλντο,που ξεκινήσαμε με έξι σερί νίκες κι ενώ θα πηγαίναμε για την έβδομη χαλαρά,ήρθε ο Ηρακλής μας πάτησε μια ροπαλιά στο δόξα πατρί,που ακόμα πονάει.
Και τότε αν και χάσαμε είχαμε καλή απόδοση με πολλές χαμένες ευκαιρίες και μας ανάγκασε στο τέλος η ομάδα να την χειροκροτήσουμε,αν και ο αντίπαλος με τρεις κατεβασιές έκανε δύο γκολ..
Όπως και χθες.
Στο μεγαλύτερο διάστημα να υπερέχουμε συντριπτικά χάνοντας απανωτές και μεγάλες ευκαιρίες για γκολ,αλλά τις δύο φορές που βγήκε μπροστά και περασε κέντρο ο αντίπαλος,μας έκανε δύο πολύ όμορφα γκολ, σε εκτέλεση το πρώτο και σε δημιουργία το δεύτερο.
Ιδίως στο πρώτο τους γκολ,ίσα ίσα που πέρασε ο Τσίγκας το κέντρο του γηπέδου.
Αν ξανασουτάρει από κει δέκα σουτ,κανένα δε θα βρει στόχο,δε μιλάω να μπει γκολ...
Μπράβο του πάντως,ήταν πολύ καλό...
Θυμάμαι ότι πάλι με την Κέρκυρα είχαμε φάει πανομοιότυπο γκολ στο ΟΑΚΑ το 2006,πάλι επί Φερέρ, στο 4-1 με το φάουλ από πολύ μακρινή απόσταση του Γκουστάβο.
Επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που λέει αν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες που δημιουργείς,στο τέλος θα είσαι άξιος της τύχης σου.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο για το χθεσινό μας παιχνίδι,παρά μόνο να επικαλεστώ τα λόγια του κυρίου Μπάμπη Τεννέ μετά το τέλος του νικηφόρου γι' αυτόν αγώνα,με τα οποία συμφωνώ μέχρι κεραίας και να του δώσω συγχαρητήρια για τη νίκη του και την ειλικρίνειά του:
«Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν γκελάρει κάτι που νομίζω ότι δεν θα ξανασυμβεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Ήταν μια ευτυχής συγκυρία για μας τους λεγόμενους μικρούς.
Οι μεγάλες ομάδες σίγουρα θα ξαναβρούν το δρόμο τους
Ήταν μια πρεμιέρα τελείως ασυνήθιστη.
Μια πρεμιέρα που και οι τρεις μεγάλες ομάδες γκέλαραν.
Κάτι που δε συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί νικήσαμε σε ουδέτερο γήπεδο μια μεγάλη ομάδα.
Για να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να πούμε ότι η τύχη ήταν με το μέρος μας. Κατορθώσαμε με ελάχιστες επιθέσεις να βάλουμε δύο γκολ.»

Μ αυτά και μ' αυτά μας τελείωσε η πρεμιέρα ατυχώς με ήττα,(όπως κάναμε και στη πρεμιέρα του 89 από Πανιώνιο,με Μπάγεβιτς στο πάγκο) και πάμε για διακοπή του πρωταθλήματος(ακόμα δεν άρχισε).
Εν κατακλείδι - μια και τα ανέφερα - θέλω να πω ότι μπορεί να πήραμε ένα πρωτάθλημα στα γήπεδα με την αξία μας αλλά βγήκαμε δεύτεροι,μπορεί να παίξαμε καλή μπάλα,να προσπάθησε πραγματικά η ομάδα και να χάσαμε από Ηρακλή το 2007 και Κέρκυρα φέτος και να μη πήραμε κανένα υπερπολύτιμο πόντο,αλλά υπάρχει ένας σκληρός κι αντιπροσωπευτικός κανόνας της ζωής μας,που λέει ότι ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα.
Έτσι κι εμείς,μπορεί να παίζουμε πράγματι καλά και ηρωικά,αλλά να μη μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για να πατήσουμε στη κορυφή.
Είναι δώρο άδωρο, αφού θα μας μείνει η φαγωμάρα,η γκρίνια και η μιζέρια που έχουν οι θέσεις πλην της πρώτης στην Ελλάδα κι όχι η αναγνώριση των προσπαθειών της ομάδας.
Εξάλλου όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα αν υπάρχουν ήρωες,αναγνωρίζονται όλοι μετά θάνατον και στη ζωή τους,αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια.
Αν φυσικά δε παίζουμε καλά και η ομάδα αδιαφορεί χαρακτηριστικά - ισχύει μόνο για μας κι όχι για τους άλλους δύο μεγάλους βασικούς αντιπάλους μας - θα πάρουμε δικαιότατα αυτό που αξίζουμε και το ξέρετε πολύ καλά ότι συμβαίνει κατά κόρον.
Θα συμφωνούν συγχρόνως κι όλα τα ΜΜΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Χώρες επισκεπτών(Από 26/8/2010):

free counters

Ροή επισκεπτών